23.4.07

Un conte per Sant Jordi

Hi havia una vegada un poblet i un castellet a dalt d’un turonet. La gent hi vivia tranquil·la i al castell el rei i la seva filla hi passaven el dia. Però un dia un drac verd i dolent va començar a menjar-se la gent. I passaven les jornades i el drac seguia per les contrades. Fins que un dia el drac digué: nyam, nyam!!! princesa et menjaré!!! I la princesa cridà: Sant Jordi em salvarà!!! I el cavaller arribà i amb el drac lluità. Escut en mà, al drac matà. Un tall al coll s’endugué i de la sang una rosa n’esdevingué. I vet aquí un gat i vet aquí un gos que aquest conte ja s’ha fos.


Amb els anys Sant Jordi ha esdevingut el patró de Catalunya, al igual que d’altres nacions i territoris (Anglaterra, Aragó, Geòrgia, Etiòpia, etc.) La Diada de Sant Jordi commemora la mort d'aquest sant, el 23 d'abril de l'any 303 i és costum regalar una rosa i un llibre.

Com cada Sant Jordi, centenars de novetats editorials estan presents a les paradetes i llibreries de tot Catalunya. A més de les grans triomfadores d’altres anys com “La catedral del mar” o “L’ombra del vent” podem trobar novetats com l’últim Premi Nadal “Mercado de espejismos” Felipe Benítez Reyes, “El pedestal de las estatuas” d’Antonio Gala, o “La sangre de los inocentes” de Julia Navarro. En català, destaquen títols com “Un home de paraula” d’Imma Monsó, “Si menges una llimona sense fer ganyotes” de Sergi Pàmies, “Memòries d’un espectador” de Carles Sentís o “Relacions particulars” de Josep Maria Espinàs. Per últim, també trobem els anomenats “llibres mediàtics” encapçalats per “Como anava dient” d’Andreu Buenafuente, "Caçadors de paraules" de Roger de Gràcia o “El llibre mediàtic de Polònia”.

Si estàs a Barcelona no pots deixar de passejar per La Rambla, el Passeig de Gràcia o la Rambla Catalunya i tafanejar en paradetes plenes de roses i llibres.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

una roseta x tu x aquest blog tan guapo ... quina rentada de cara. Felicitats, t'està quedant de conya!!

Anònim ha dit...

Què feu treballant?! Vinga!, sortiu al carrer i gaudiu de la festa!

Anònim ha dit...

juas juas ... sortir? uns sí, altres no ... tu ho entens? jo no!