3.9.07

Primera etapa: per terres del Nord I

7:00 am
Toc, toc, toc...
- Puc? vinc a dutxar-me.
Patapum, ai, merd* quin mal!
- Ara t'obro.
No és massa d’hora? Bufff, i a sobre plou.


Em dutxo i en sortir del lavabo descobreixo que, sense saber-ho, hi ha algú més a l’habitació. Un escarabat es passeja amunt i avall amb tot el morro. Genial, amb el que m’agraden a mi els bitxos. Superat el trauma d’adonar-me que per un cop que em llevo amb un estrany a l’habitació resulta ser un bitxo, em vesteixo i baixo al menjador. Un Good morning per al senyor de la casa i un esmorzar guarrillo per a nosaltres: bacon, ous, mongetes, tomàquet, torrades. Com haureu deduït, ens vam demanar el típic Full English breakfast i ens va tocar el no menys típic assortiment de llaunes de les dels senyors Heinz.

Després d’agafar forces amb l’esplèndid esmorzar llauner, vam haver de baixar-nos les maletes per aquelles escales a les que, en el post anterior, havia declarat el meu amor incondicional. Tres pisos de fregaments i mostres d’estimació mai vistos. Ens tocava trasllat d’habitació després de que acabessin les reformes. Aquella nit començava per a nosaltres una experiència estil Gran Hermano. Cinc a la mateixa habitació i amb un sol lavabo. Vam repartir els llits i ho vam deixar tot col·locat al seu lloc. Era quasi migdia i, per tant, vam agafar l’autobús i ens en vam anar a visitar Leeds. Poques coses destacables.


Per la tarda, excursió a Harewood. Una casa anglesa que es veu que és la residència de la cosina de la reina. O això diu la web. Molt de l’estil Pride and Prejudice: casa gran amb un munt d’habitacions, porcellanes, quadres, taules i cadires per a mitja Anglaterra, jardins, flors, ànecs, camps, boscos. Total, un piset semblant al que proposava la ex-ministra Trujillo fa algun temps.


Després de la visita de la casa, el jardí i els voltants, vam agafar l’autobús de tornada, vam sopar i, tal i com havíem fet la nit anterior, van anar a dormir d’horeta per que l’endemà anàvem de visita a York.